maandag 18 januari 2016

Gaasperdam - the Challengers

Het was ff wennen tegen de jongens van Gaasperdam. Vorige week tegen BVH liep onze hele veld zone press ook niet zoals we het hele jaar hebben gedaan. Daar maakte Gaasperdam goed gebruik van. Liepen daardoor uit in de scores in 1ste kwart 21-13. Daar moest verandering in komen. Verdedigend terug vallen op eigen helft zodat de break niet meer aan de orde was. Deze wisseling maakte een goede ommekeer in de wedstrijd. We kwamen weer volledig terug in de wedstrijd. Ruststand 27-26 . Een box in one op schutter werkte ook en we bleven aansluiting houden. Gaasperdam ging ook nog eens ons onder druk zetten met een full court press. Die speelde we goed uit en zo kwamen wij in actie met vrije lay-ups vanuit de break. Er kwam veel irritatie op richting scheidsrechter van een stemloze coach Ria Berkhout, want wij kregen te veel fouten toegewezen. Over de hele wedstrijd 22-13 . Fouten die ook nog eens in 2 x vrije worpen afgegeven werden. Dat is nou net het voordeel van een thuisspelende ploeg. En dan ook de tafel die niet door had gegeven dat onze jarige sterk spelende Jos 4 fouten had. Dan sta je met je rug tegen de muur als hij zijn 5de fout plotseling toegewezen krijgt met nog 4 minuten te gaan. Sorry werd er nog wel gezegd vanaf de tafel. Was mevrouw vergeten door te geven. Maar sorry daar heb je als coach echt helemaal niks aan. Al met al nog steeds niet verloren. zonder Jos Millenaar en ook Bas Bijsterveld en ook Mats Bosma( had geen 5 fouten bleek achteraf het sheet te zien) aan de kant en nog 32 seconden te gaan met balbezit 53-53. Time out van Ria en de puntjes op de i zetten. Lange aanval !!!!!! 25tot 30 seconden en pak dan je laatste schot van de wedstrijd. Wij zijn de baas voor een laatste schot voor deze wedstrijd. Hebben nu balbezit en er kan hooguit een verlenging komen. Maar helaas was het heel verleidelijk om toch een vrije lay-up te lopen met 15 seconde balbezit, die helaas gemist werd en Gaasperdam aan de andere kant hun score konden verzegelen in winst en een bonus. Zuur verlies, maar met opgeheven hoofd gaan we verder. We zijn gewoon de betere ploeg en daar moeten we zelf in gaan geloven. Meer lef tonen wat de tegenpartij iets meer had. Het zijn nu wel echte wedstrijden waar strijd geleverd moet gaan worden 40 minuten lang. Krijgen niets cadeau. Verheug mij wel enorm op de return. Eindstand 56-53