zondag 10 januari 2016

The Challengers - BV Hoofddorp

Nieuwe indeling 2016 NOORD-HOLLAND AFDELING JONGENS U16 A KLASSE Hier onderaan zie je teams waar we de nieuwe competitie tegen gaan spelen. De eerste was dan thuis 9 januari 2016 tegen BV Hoofddorp. De spanning was er zeker. De eerste winnen zou wel lekker zijn. Na een hele kerstvakantie volledig stil te hebben gestaan is dat niet bevordelijk. Tot grote ramp raakt ook nog onze center geblesseerd afgelopen donderdag op trainen. Je wil als coach natuurlijk met het hele team op volle sterkte deze competitie in gaan. Helaas gebeurde dat niet. De wedstrijd begon van beide kanten wat gespannen. In de 4 minuut kwam er een eerste scoren van Daniel Slaa. Gevolgd door Justin van Limpt. BVH scoorde pas in de 9 de minuut hun eerste punt. Houd in dat onze verdediging niet slecht was. BVH had het er moeilijk mee. Kijken wat andere teams hier mee kunnen. Eerste kwart 12-2 die bouwde we daarna verder uit toen we Rik van Schie en Michael Resoort en Mark Broerse gingen inzetten. Deze drie die van de bank kwamen leverde nog eens een meerwaarde voor het team. Zo zien we dat we als team steeds meer vooruitgang boeken. Jos Millenaar was weer sterk onder het bord . En Mats Bosma had zowel verdedigend en aanvallend zijn dag. Deed wat hij moest doen. Had alles onder controle. Natuurlijk missen we de punten van Aaron Magadia in deze wedstrijd. We mogen super blij zijn met zijn bal controle in de aanval (want hij werd goed onder druk gezet)een super kwaliteit die niet iedere spelverdeler bezit. Ruststand 29-11 Na rust ging het helemaal niet goed. We raakten in de war en overdondert van de full court press van BVH , die eigenlijk weinig voorstelde. Maar toch konden we er niet mee om gaan. Balverlies en tegenscores. Daarna gingen wij weer snel aanvallen en we volgden niet het advies op van de coach. Lange aanval spelen!!!! En dat kwam ons allemaal duur te staan. Onze mooie voorsprong van 20 punten ging eraan. Moesten ook nog Jos en Aaron met foutenlast naar de kant halen. Rik was niet lekker en wilde liever niet meer spelen. Dan krijg je het als coach wel een beetje benauwd. BVH kwam terug naar 9 punten. We zette Aaron en Jos weer terug . We kregen de laatste kwart weer de controle over de wedstrijd terug. Speelden weer een beetje met ons verstand. Dat maakte een mooie 10-18 overwinning in het laatste kwart. Met een eindstand van 50-35. Landslake Lions J6 The Challengers J6 BC Triple Threat J6 MBCA J6 1 Alkm.Guardians J6 1 BC Gaasperdam Warriors J6 1 BV Hoofddorp J6 1