maandag 25 januari 2016

The Challengers - Alkmaar Guardians

Alkmaar was brutaler. De warming up had echt een super uitstraling. Met onze nieuwe inloop shirts en de muziekbox erbij het gaf een speciaal tintje aan de wedstrijd. Elke wedstrijd heb ik als coach de hoop dat we een beetje met ons verstand gaan basketballen en dan 40 minuten lang. Laten we daarbij dan ook niet vergeten dat we wel goed op weg zijn in deze competitie ondanks dat we verliezen. Er was maar 1 speler bij Alkmaar die erg goed was. Helaas moeten we de eerste minuten inleveren om dat te signaleren. Volgende wedstrijd is dat anders. We veranderden de verdediging en gingen een box spelen. Justin Van Limpt nam die mtm op zich en wisselde dat af in de loop van de wedstrijd met Michael Resoort en Mark Broerse. Die dat allemaal prima deden. Alkmaar had het moeilijk in de aanval. We waren als teams absoluut weer aan elkaar gewaagd. Ruststand 19-21 Na rust bleef de stand ook gelijk opgaan. We wisten dat Alkmaar over hele veld zou gaan pressen en dat leverde hun wel veel balwinst op. Mijn grote vraag als coach blijft dan waarom gaan wij paniek basketbal spelen? We weten hoe we de press moeten breken, want daar hebben we op getraind. We zijn gewoon een betere ploeg, maar het komt er dan gewoon niet uit. We moeten meer tegenstand krijgen op trainen en daarom meer tegen de U20 gaan spelen. Je zal van je fouten leren. Komen we op trainen tegen de U20 uit de press, dan kunnen we deze teams zeker aan. We hebben in derde kwart nog met 23-28 voor gestaan. Waarvan we ook nog in dat zelfde kwart 5 vrije worpen hebben gemist. Tel uit je winst. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Daarna sloeg de paniek toe bij ons. Alkmaar kwam volledig terug in de wedstrijd. Bas Bijsterveld stond weer op springen met 4 fouten. Derde kwart was de stand 32-32 . Fijn dat Daniƫl Sla ook de bal goed naar voren dribbelen kan, maar onze guards moeten deze taak samen kunnen vervullen. Helaas was Alkmaar weer de brutalere ploeg. Spelen vrij uit met vizier om de winst in de wacht te slepen. We laten het liggen in de aanval al vanuit het innemen van de bal vanaf de achterlijn. Bal tegen plafond en uit gooien aan de zijlijn, of 8 seconde regel zijn onnodige balverliezen waardoor je veel aanvallende punten laat liggen. Makkelijke ballen missen ga je in deze wedstrijden op afgerekend worden. We zijn steeds dicht bij een overwinning ondanks dat we allemaal weten dat we beter kunnen , dus wie weet wat het nog gaat brengen de komende wedstrijden. The Challengers - Alkmaar Guardians 40-48 Ria