maandag 30 januari 2017

The Challengers U18 - KTC

Voordat we aan de slag gingen tegen KTC hadden een paar jongens er al een wedstrijdje erop zitten bij de U22. Net als de U18 jongens hebben ze te weinig bezetting. Maar ik heb genoten van de inzet en het spel wat jullie laten zien. Leuke aanvallen en een fast break als wapen. Toverbal van Daniƫl Sla was echt schitterend. Onze point-guard Aaron Magadia kon nog niet spelen vandaag, vanwege zijn enkel blessure van 3 weken geleden. Bas Bijsterveld had 3 weken niet getraind en was afgelopen dinsdag door zijn enkel gegaan op school, maar kon wel starten. Michael Resoort kon eindelijk heel veel minuten maken op de guard plaats, maar wist ook voor de wedstrijd te melden dat hij een blessure had. Rick van Schie is helaas midden in het seizoen afgehaakt met trainen en spelen. Zo bleven er maar 6 spelers over. Gelukkig trainen we met deze twee groepen samen, dus de spelletjes zijn voor iedereen duidelijk. Je merkt dat het ook wel wat oplevert. Zo kunnen we goed gebruik maken van Omar de Scheemaker, die ook lekker in de break mee doet en deze wedstrijd ook een mooie driepunter op zijn naam neerzette, wat totaal 13 punten maakte. KTC begon met mtm verdedigen. Daar hebben we als team wel een mooi aanvalspel tegen. Dat liep goed en daarom gingen ze over op zone. Dat werd dan wat lastiger aanvallen. Maar met enige aanwijzingen van onze geblesseerde coach Mo, kwamen we er uiteindelijk wel uit. Heeft nog de nodige trainingen nodig om dit perfect uit te gaan voeren. Uiteindelijk werd het een relaxte eerste helft. 40-24 Na rust kwam er nog een hele veld mtm press. Leuk om te zien hoe creatief jullie dit gingen oplossen met 4 op een rij. Vorig jaar van Ria geleerd en Mo was verrast wat jullie gingen doen. Dat was best lang geleden, maar het werd goed uitgevoerd, want het leverde meteen een vrije lay-up op. Mo stond er van te kijken wat jullie gingen doen. Ik zeg, goed bezig team!!!! Bas Bijsterveld hield het nog goed en lang vol. Wonderlijk dat hij toch veel minuten in het veld heeft kunnen staan, scoorde lekker en pakte nog een driepuntertje mee. (15 totaal score) Mats had weer het grootste aandeel in de scores(22) Justin van Limpt en Omar de Scheemaker hebben de positie van de guard goed waar genomen. Mark Broerse zie je ook wekelijks vooruit gaan in zijn spel en heeft ook vaak 2 wedstrijdjes in de benen. Mo was niet tevreden over onze verdediging. Jullie werden poesjes genoemd. Haha en dat uit zijn mond. Veel te slap die verdediging. Nu konden we dat nog permitteren, maar tegen sterkere tegenstanders krijgen we het moeilijk als dit zich voortzet. Poesies winnen wel elke week, dus dan denken we dat verdedigen misschien niet nodig is. Aankomende weken trainen we voor de grote wedstrijd tegen Alkmaar. Dus we moeten de verdediging gaan aanscherpen. Iedereen weer fit krijgen en blessure vrij blijven, dan komen we een heel eind. Uiteindelijk werd het nog een ruime overwinning 74-42. Ria