maandag 9 januari 2017

The Challengers U18 - Racing Beverwijk

De kop is er weer af voor nieuwe start competitie 2017 . Helaas niet overtuigend, maar gelukkig wel met winst. Het begon nog redelijk. Coach Mo speelde op het andere veld zijn wedstrijd bij heren 1 en Ria nam voor hem waar. Kreeg nog wel opdrachten mee van Mo? Niet in foutenlast komen, meer dan 2 fouten in 1e helft 100 push ups op trainen en bij veel teamfouten zone gaan spelen. Bas knalde de eerste minuut een drie punter raak. Deed dat later in de wedstrijd nog eens, maar dat leek wel een 6 punter. Zo kreeg hij 8 punten op zijn naam in het eerste kwart. Totaal 12 in de wedstrijd. Tweede kwart werd de eerste 4 minuten niet gescoord. Justin van Limpt kreeg 2 vrije worpen.(100%) Aaron Magadia die het aanvalspel altijd neerzet ging in tweede kwart richting basket en werd getackeld en kwam daarna op een voet terecht van de tegenstander. Hij moest het veld al vroeg in de wedstrijd verlaten. Guard Michael Resoort was al niet bij de start aanwezig. Keek vanaf de bank toe, dus wie kon deze positie overnemen. Justin( na lange tijd terug van blessure)kreeg nu deze taak voor zijn rekening. Deed het best goed. Maar het blijft lastig omdat toch het balans uit je team is. Ruststand was nog heel mooi 28-9. Je zou denken dat je niet meer in gevaar komt, maar niets was minder waar. De derde helft moesten we nog spelen. En dat leverde de tegenstander 10-17 winst op. Gelukkig was Daniƫl alert in de rebound en had 2 prachtige tip-ins. (Scores totaal 10) Maar je merkt dat de tegenstander altijd gedreven is om ons te willen verslaan. Wij geven hen daar ook aanleiding toe. En ze gooien alles in de strijd en ruiken winst. Het is nodig om wekelijks je conditie bij te houden om op niveau te willen presteren. Doe je dat niet dan raakt je je concentratie kwijt en kracht en dat bleek in de tweede helft bij ons wel zeker het geval. Bij 36-24 nam coach Ria time out. Verdedigend wisselde ze naar de zone en zone press hele veld. Met name om iedereen wakker te schudden dat er wat meer energie in de verdediging moest komen. Bas zat in foutenlast en moest naar de kant. Mats hetzelfde probleem. Verdedigen is iets waar we nog heel veel in moeten gaan verbeteren. De tegenstander schoten veel drie punters zonder enige weerstand. Rik van Schie scoorde vanuit een uitgespeelde uitbal achterlijn in laatste minuut derde kwart, 38-26. Nog maar 12 puntjes voor. We bleven maar niet slim aanvallen en het onnodig balverlies werd te veel. Racing Beverwijk had er zin in. Het werd spannend maar als coach nooit het gevoel gehad te gaan verliezen. Het is alleen jammer dat wij het zover laten komen. Als je met rust 28-9 voorstaat en met 51-47 wint zegt iets over die 47 punten tegen. We moeten weer terug naar ons oude kunnen. Zowel aanvallend als verdedigend. Weer in ritme komen met wat conditietraining wat je gewoon nodig hebt in zware wedstrijden. De break moet ons wapen worden. Die heb ik als coach ook gemist deze wedstrijd. Hopelijk zijn de twee guards weer volledig aanwezig over 2 weken, zodat de balans in het team weer grotendeels hersteld is. We spelen dan tegen KTC, die afgelopen weekend nipt verloor van Akrides . Eindstand ; 51-47 Mats Bosma had 14 punten de andere staan deels in verslag genoemd.