maandag 13 maart 2017

The Challengers U18 - BV Hoofddorp U18

We begonnen heel sterk tegen BVH. BVH die zone verdedigde, werd gelijk door een driepunt schot van Daniël Sla afgetroefd. Onze aanval werd daarna langer doorgespeeld zoals we geleerd hadden. Een genot om naar te kijken hoe dit steeds weer tot een score kwam. De combi Bas Bijsterveld en Mats Bosma waren weer vertegenwoordigd voor het eindresultaat van deze mooie lange uitgespeelde aanvallen. Bij een stand van 13-10 in de 8ste minuut behaalde Bas Bijsterveld zijn 2de persoonlijke fout. Werd gewisseld , maar kwam later weer terug voor Daniël Sla die ff een blessure pauze nam. Kort daarna moest ook Bas er weer uit, omdat hij een lelijke val op de grond maakte vanuit de verdediging. De wissels brachten onrust in het spel. Er werd veel balverlies geleden. Hoofddorp profiteerde van het slechte spel op dat moment. Eerste kwart 18-14 Tweede kwart kwam Daan weer terug. Hij was deze wedstrijd lekker op schot( totaal 14 punten waarvan 2 driepunters) Zijn opdracht is voor altijd dat hij moet schieten als hij vrij staat. Zo gezegd zo gedaan Daan. Je vele straf push-ups gaan nu zijn dienst doen. Tot verbazing bleef Hoofddorp maar in de zone staan en dat gedurende de hele wedstrijd. Rust 28-21 Zo ook dus na rust zone van BVH. Bas Bijsterveld gaf aan niet te wilde starten vanwege zijn lelijke val op de grond. Tot 4de minuut kwam BVH tot een stand van 30-27 omdat wij verzuimde een goede man to man verdediging neer te zetten. We waren niet gretig tot grote irritatie van de coach Mohamad Ashtar . Toen Aaron Magadia een driepunter schoot en de stand naar 35-27 bracht kwamen we los. Schitterende acties van Mats , die weer 22 punten scoorde en hij weet zelf dat het er nog heel veel meer hadden kunnen zijn. Mats is aanvallend altijd sterk maar is ook zeker niet vies van verdedigen.Dan verdien je veel speelminuten en die heeft hij ook gekregen. Omar had prachtige verdedigende rebounds en er kwam een break in ons spel. Een prachtige pass over het hele veld richting Aaron die 48-33 scoorde. We liepen uit. En het had nog veel meer kunnen zijn. We vergaten de opdracht van de coach steeds uit te voeren . Bal op Mats insite !!!!was de opdracht waar Mo speciaal zijn time out aan besteed. Alleen Omar pakte het op. Dit tot grote ontevredenheid van de coach . Gelukkig is Mats conditioneel goed genoeg om ook de breaks te lopen en ook af te maken. Ook Aaron Magadia was in de break te vinden in laatste kwart. Justin had dan nog een laatste score en het werd 60-41 eindstand . Uiteraard een mooie eindstand. Maar was het goed? nee. Verdedigend een matige voldoende . Meer power en uitblokken mag zeker wel de aandacht krijgen. Uiteraard hebben we lang geen wedstrijd gehad . Hopelijk was dat de reden van het niet al te beste spel. Hopelijk kunnen we aanstaande zaterdag beter spel laten zien. Moeten we weer tegen BVH en hopelijk is Bas Bijsterveld dan weer volledig hersteld. Ria