maandag 20 maart 2017

BV Hoofddorp - The Challengers U18

Wedstrijd om te vergeten ondanks de winst. We begonnen niet al te best, maar daar kwam snel verandering in. Mats Bosma scoorde in de derde minuut de eerste score. 6-2 vervolgt door Mark Broerse. Daarna liep het aanvallend als een zonnetje. Steeds kwam Mats Bosma vrij onder het bord. Natuurlijk heel fijn om te zien als het zo makkelijk gaat. Maar als het aanvallend tegen zit, voornamelijk in de tweede helft en dan ook nog de vechtlust in de verdediging ontbreekt en er lolletje getrapt word, dan kan je daar als trainer coach niet blij van worden. Hopelijk begrijpen jullie precies waar ik het over heb. Daarom schrijf ik ff geen leuk verslag van deze wedstrijd. Met nog maar 3 punten voor, was het gelukkig Mats die zijn hoofd nog koel hield en er de laatste 2 minuten ook nog eens 8 punten in wist te gooien. Hij maakte er wel 32 totaal. Het gaat niet om de punten in basketbal, want Mats krijgt ze uiteraard ook mooi aangespeeld. Het gaat meer om de mentaliteit in de verdediging binnen de ploeg die het echt liet afweten. BVH geeft je nooit gewonnen. Gaan altijd door tot de laatste minuut en dat levert hun veel op. Natuurlijk weet ik ook dat onze ploeg met blessures kampt, maar dat we ons zo laten weg spelen, totdat we bijna ons kampioenschap in gevaar brengen, dat ging ff te ver. Zeker de manier waarop. Geen concentratie!!! Bas Bijsterveld uiteraard respect dat je wel bent gekomen om te spelen. Weten van je lastige blessure. Maar jij weet ook waar het fout ging. Mats mag volgens de tegenparty match winnaar zijn omdat hij veel heeft gescoord. Maar wie was in deze game de beste verdediger? Hoop die nog eens te kunnen aanwijzen en dan het liefst 5 . Het is niet alleen een spelletje van de meeste punten scoren. Zeker niet als je straks in het rayon wil presteren, dan moet je het echt hebben van verdedigende kwaliteiten en voornamelijk inzet, anders ga je nog meer weg gespeeld worden als deze wedstrijd. Laten we snel vergeten deze wedstrijd, want we hebben nog 4 wedstrijdjes te gaan. Hopelijk hebben we hier van geleerd en laten we het de volgende wedstrijden niet zo ver meer komen. Zodat we lekker kunnen door wisselen met alle spelers en als team ons kampioenschap gaan halen. Uiteindelijk willen we dat toch allemaal wel voor elkaar krijgen. Eerste twee kwarten gewonnen. 10-18, 12-17 Na rust beide verloren 15-9, 14-11 Eindstand BVH -The Challengers 46-52 Ria