maandag 13 februari 2017

Alkmaar Guardians - The Challengers U18

Na een slechte wedstrijd vorige week tegen Akrides kunnen we terug kijken op een zeer goede wedstrijd tegen Alkmaar Guardians, voor de eerste plaats op de ranglijst. Afgelopen week getraind op een zone aanval. De verwachting was groot namelijk dat Alkmaar zone zou gaan spelen. Wat verwacht werd kwam uit. Maar dan moet je de traningsoefening ook nog gaan uit voeren. En ook dat werd super goed gedaan. Wat wisten jullie elkaar goed te vinden. Genoten van jullie uitgespeelde aanvallen. Wat we vorige week misten lukte wel in deze wedstrijd. Tegen een 12 man sterk Alkmaar en matig fluitende scheidsrechters moesten we het klusje met 7 man gaan klaren. Het zag er bedreigend uit in de warming up. We waren allemaal gefocust om te winnen. Gespannen waren we ook allemaal. Bleven onze concentratie behouden en dat wel 4 periodes lang. De scheidsrechter loerde op fouten van Bas Bijsterveld. Bas die sterk stond te spelen. Een driepunter afvuurde en ook onder de borden stoeide en daar de nodige punten maakte. Hij wist anders wel Mats Bosma te vinden. Fantastische aanvallen werden en uitgespeeld. Alkmaar moest wel noodgedwongen over gaan op man to man. 10-15 Daniël Sla en ook Mats waren sterk in de rebounds. Aaron (hele wedstrijd gespeeld) was net op tijd echt fit voor deze grote wedstrijd, wist zijn team goed neer te zetten in de aanval. Hij regelde de start van de aanval. Binnen het team is er een mooie balans van spelers. Wisselen geeft geen problemen. Michael Resoort en Mark Broerse kwamen vanaf de bank erin en waren verdedigend van grote waarde. Na rust (ruststand 51-60) onze altijd slechte derde kwart wist Mark ook nog belangrijke scores op het sheet te zetten. Bouwde zo de voorsprong uit en we konden het vierde kwart in met 12 punten voorsprong 34-46. Dan het laatste kwart nog pffff. Wat een spanning. Gelukkig bleven we bij de les. Derde minuut vierde kwart kreeg Bas Bijsterveld zijn 4 de fout op z'n naam en we moesten hem wisselen. Gelukkig namen Mats en Daniël zijn werk goed over, zowel aanvallend als verdedigend. Dat is de kracht van ons team. We bleven geconcentreerd en ons eigen spel spelen. De scheidsrechter ging zich er weer eens mee bemoeien en gaf Ria een technische fout voor praten. Ach ja, je moet wat als scheidsrechter om je thuisteam dichterbij te laten komen. Ons publiek moest ook zijn mond gaan houden werd verzocht door de scheidsrechter. Vrije worpen waren gelukkig niet het sterkste punt van Alkmaar. Zo bleef het verschil steeds meer dan 10 punten in ons voordeel. In de 8ste minuut haalde Bas zijn 5de fout met 12 punten voorsprong.Voorsprong was genoeg en sleepte er een super mooie team overwinning uit. We kunnen wel zeggen dat de coaching van Mohamad Ashtar subliem was. Hij had een beetje hoofdpijn na de wedstrijd, maar dat was niet zo erg. De punten waren binnen en daar waren we allemaal heel erg blij mee. Nu ff een paar weekjes geen wedstrijden. Een leuk teamuitje in verschiet. Moeten daarna nog wel ff door knallen. Dit was wel een hele belangrijke winstparty op ons mogelijke kampioenschap van 2016- 2017 We gaan ervoor. De eindstand 51-60. Ria