maandag 19 december 2016

The Challengers U18 - BC Apollo

Ik kan wekelijks wel hetzelfde verhaal schrijven over deze winterkampioenen. Nu net als vorige week zonder Justin die nog steeds geblesseerd is en Rik van Schie die terug is van een pittige griep en al zijn energie bij U20 had weg gegeven. Beide teams momenteel ff krap bezet, maar elkaar steunen zo nodig. Zo kwam Omar de Scheemaker bij U18 meedoen . De warming up was zonder trainer Mo Ashtar en werd door Ria Berkhout een beetje aangestuurd. De coach kwam 5 de min van de wedstrijd binnen en nam de coaching van Ria over. Wekelijks wil Ria Berkhout wel een appeltaart wedstrijd, maar dat is weer niet gelukt. Deze tegenstander gaf daar ook geen kans toe. Wel werd er door Mo de doelstellingen aan het team opgegeven om geen push ups te hoeven doen dinsdag op de training. Het was een beetje kerstsfeer in de hal, kerstmuziek met name voor de jeugd. Mark begon de wedstrijd lekker met een score en gaf assists op Aaron Magadia. Het team wist mooie acties te maken en werd vanaf de bank toe gejuicht zo mooi waren de scores. Het team weet elkaar regelmatig goed te vinden. Iedereen moet iedere plek kunnen bezetten en elkaar opvangen. Zo speelde Omar guard en werd Mats gewisseld om ook andere zijn plek te laten bezetten bij wisselen. Het is een actie van Mo omdat iedereen elkaar in de toekomst kan vervangen op posities als we blessures mochten hebben. De eerste helft verliep goed 31-14. Aan onze man to man verdediging moet nog wel wat gesleuteld worden. Daarna met alle talenten in de rust ff op de foto. En dan weer die derde helft spelen. Ach ja dat was weer niet echt subliem dit derde kwart Bas Bijsterveld en Mats Bosma waren daarin aanvallend zeer aanwezig en maakte de nodige punten om de derde keer tot een 18-10 winst te maken. We blijven oppermachtig in deze competitie. Winterkampioen, zoals ik al zei. Tijd voor een nieuwe uitdaging. We gaan het nieuwe jaar 2017 ervoor knokken om ons winterkampioenschap voort te zetten tegen de beste ploegen in de nieuw indeling van de 2de helft van de competitie. We komen Alkmaar daar ook weer tegen, dus dat zijn leuke leerzame wedstrijdjes. Voor nu hebben we 2016 goed afgesloten met elkaar. Op naar 2017. Fijne feestdagen en gezond en sportief 2017 toegewenst. Eindstand 56-33 Ria