maandag 14 november 2016

Alkmaar GUardians -The Challengers U18

Hier het verslag pffff. Ben nog aan het bijkomen. Wat een spanning. Spelen voor de eerste plaats tegen Alkmaar Guardians. We weten wat we kunnen. Veel geleerd de laatste tijd. Onze aanval is sterk en de verdediging is de laatste tijd aangescherpt. Volgens de trainer Mo is het niet goed om hard te trainen voor zo een belangrijke wedstrijd. Maar misschien was dat nou net wat we wel nodig hadden. De wedstrijd begon goed. Door de spanning was er van beide kanten veel balverlies. Over en weer werd er ook veel lopen gemaakt. Verdediging zat goed dicht, de tegenstander had maar 2 punten eerste kwart. 2-12 Het tweede kwart was ook voor ons. Alleen op het moment dat ik Bas Bijsterveld wilde wisselen omdat hij 2 fouten had, kwam uitgerekend de derde fout op zijn naam. Dat was echt balen. Moest hem wisselen en was voorlopig niet meer inzetbaar. Uiteindelijk een ontspannen eerste helft, waar wij verdedigend man to man en aanvallend goed uit de verf kwamen. Rust 8-22 Je zou zeggen klaar en in de pocket. Maar dan komt weer die vervelende derde helft. Daar hebben we vaker last van. Waarom is dan de vraag? Jullie onzekerheid komt dan boven en daar is geen reden voor. Luisteren niet naar wat er gezegd word in time outs. Lange aanval spelen!!! Passen het niet toe. Aaron stond weer aardig onder druk. De tegenstander doet er een tandje bovenop in hun verdediging, krabbelen terug en maken gebruik van jullie zwakte. En dan gaat de spanning ook extra meespelen. Zo onnodig. De momenteel wekelijkse coach Ria Berkhout moet naar oplossingen gaan zoeken om toch voor de winst te strijden. Moeilijker werd het toen ook nog Mats Bosma in foutenlast kwam. Wat moet je dan. Mtm veranderen in een zone( jojo) dan maar. En halve veld zone press. Bas en Mats weer samen terug in veld. Aanvallend ben je dan sterk en in zone kunnen we minder fouten oplopen maar we zijn wel sterker met deze 2 rebounders erbij. Daniƫl Slaa ( ook mooie rebounds) kreeg mooie ballen van Bas Bijsterveld aangepasst en scoorde zo een mooie reeks. Helaas werd alsnog Bas Bijsterveld de wedstrijd uit gefloten. Het werden slopende minuten ook voor hem vanaf de kant. Met nog 7 minuten zonder Bas Bijsterveld werd het vierde kwart zwaar en daardoor ook spannender. De eerste 5 minuten 4 de kwart hadden wij geen score en Alkmaar scoorde er maar op los. Tot de vijfde minuut 4de kwart werd het 41-39 en zo was Alkmaar volledig terug in de wedstrijd met veel gejuich van het publiek. Nooit verwacht dat we dit zo uit handen zouden geven en dat het nog hele spannende 5 minuten zouden worden. Zij hadden nummer 9 die veel scorende acties maakte en wij hadden wederom Mats Bosma die zijn hoofd koel hield in de aanval en op de juiste momenten 1 tegen 1 naar het bord ging. Hij schoot een hoog percentage vanaf de vrije worplijn. Wat natuurlijk van de kant voor grote opluchting zorgde. We kwamen vooral door hem met 4 punten voor en dan nog 12 seconden op de klok. Balbezit Alkmaar en time out voor Alkmaar, waarbij wij afspraken maakten om absoluut geen fout op de 3 punt schutter te maken, dan win je deze pot. Pffffff. Wat een een wedstrijd waarin we zeker de betere ploeg zijn, maar daar moeten we eerst zelf eens in gaan geloven en ons niet de les laten lezen. Uitgaan van onze eigen kracht binnen deze ploeg. Dit team kan nog zoveel meer. Uiteindelijk winnen we en hebben we allemaal de nodige minuten in het veld gestaan. Het sheet was niet echt goed leesbaar, maar we kunnen Mats Bosma benoemen tot man van de wedstrijd omdat hij het einde heeft gehaald (lang met 4 fouten gespeeld) met de belangrijkste scores (20) voor zijn rekening. Gelukkig bleef zijn 5 de fout wel uit, anders had het anders af kunnen lopen. Eindstand 44-50 Ria