maandag 10 oktober 2016

The Challengers - Flevo Musketiers

We hadden een prima start deze wedstrijd. Verdediging was man to man hele veld de opdracht. Mocht getrapped worden en dat maakt mtm wel leuk. Aanvallend zoals we geleerd hebben van vorig jaar, of de nieuwe aanval die Mohammad Ashtar heeft bijgebracht liep het naar wens. Door prima neerzetten van de aanval door onze leidinggevende guard Aeron Magadia liep de aanval goed en kwam zelfs onze center Bas Bijsterveld tot een score vanaf de drie punter. Bas was lekker bezig. Mooie lange pass vanuit de verdediging richting Michael Resoort, Michael die overigens een prima wedstrijd speelde. Ruststand voorspelde al veel. De winst was al met rust binnen. 53-21 . Wat minder fijn was dat al onze spelers in foutenlast kwamen. Het is een kwestie van handen omhoog en met goed voetenwerk verdedigen. Dat is nog duidelijk een leerproces waar aan gewerkt moet gaan worden. We zijn en gaan daar ook nog meer aandacht aan geven op trainen. Jammer dat iedereen zoveel fouten had en dat we de tweede helft niet konden brengen wat we de eerste helft brachten. Zo kwam helaas de appeltaart niet meer in beeld. We moesten zelfs gaan omschakelen naar een zone verdediging vanwege onze foutenlast. Ook de tegenpartij, ging na rust over op een zone verdediging en zonder leiding van onze quard( Aeron die had ook foutenlast) werd dit lastig. Aeron had verder een goede balans in deze wedstrijd. Controleerde de wedstrijd uitstekend . Wist zijn afstandsschoten raak te schieten (25 punten)en maakte goede keuzes in zijn spel. Hopelijk blijft hij deze balans vast houden de komende wedstrijden. Helaas haalden we niet de 100 doordat we verdedigend niet bij les bleven. Erger was nog dat we de laatste kwart zelfs verloren met 10-14. Als we die laatste kwart vergeten kunnen we zeggen dat we hebben genoten van jullie optreden. Sjaak Stroet heeft de wedstrijd gescout, dus ik ben benieuwd naar de cijfers. De einduitslag was 86-49. Heren, schrik niet van de cijfers. Laat het een aanwijzing of motivatie zijn, om in het vervolg niet alleen te kijken naar de scores. Kijk wat er verder gebeurt in de wedstrijd. Zonder verdedigingsrebound geen fast-break. Bij een steal geen score van de tegenstander, om maar even een paar dingen te noemen. Dus vaak zijn het kleine dingen die een wedstrijd bepalen. Cruijf zij het al, als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren;-)) Maar dat is natuurlijk iets voor oude l.llen. Die wijsheden mogen wij jullie bijbrengen. Nu was deze wedstrijd voor jullie een makkie en was ik redelijk in staat om zoveel mogelijk te noteren, maar het is niet 100% volledig. Dit is mij opviel en dat wordt onderschreven door de cijfertjes, als je er op klikt dan worden ze goed zichtbaar. Mijn visie op het geheel (dat is er maar 1 he, dus geen wet) Matige pot van Bas, weinig minuten, door snelle (domme?) fouten. Maar wel zeer effectief in de gespeelde minuten. Werk aan je verdediging, mn houding en losse handjes, checken! Justin, nuttig maar gezien zijn schotpercentage en mogelijkheden, te weinig schoten genomen (4) en mag vooral een beetje meer agressie tonen in aanvallend spel en rebound. Daniel, goede degelijke pot. Onopvallend tot je naar de scouting kijkt. Prima percentages en rebounds. Michael, nuttig, goed schot, zelfs rebounds (2) en steals 3, moet werken aan balverlies 3. Overigens wordt dat voor een deel veroorzaakt door niet goed aanbieden van teamgenoten. Aaron, topscorer vooral prima percentages, 57% 2punters, 100% strafworpen en 100% 3punters. Verder 3 assists en 4 steals klasse, echte shooting guard. Rick, zat niet lekker in de wedstrijd, kan beter, maar had niet zijn dag. 5 schoten en geen treffers, voornamelijk door te gehaast schieten, dan wordt het afraffelen. Neem je tijd om een schot af te maken. Meer kans op een treffen en anders 2 maal. Nu levert het snelle schot niets op. Mats, slecht qua schot, schoot het meest van allen en vaak gehaast en uit balans. Week weg geweest met school en dan gaat dat zo!. Leer, dat als het niet gaat, te passen. Wel de man van de mooiste assist van de wedstrijd en verder snel vergeten, volgende week weer de oude Mats! Mark, ook niet zichtbaar in het veld, maar wel bij de analyse. 7 punten tegen ruim 50 %, 4 rebounds (2 aanvallend) geen assists en balverlies maar wel 3 steals. Speelt met een groot hart, zeggen ze aan de overkant van de plas. Dat is dus werken, werken en verder niet zeuren. Prima instelling. Sjaak