maandag 31 oktober 2016

BV Amsterdam- The Challengers

Het was een klein puzzeltje om de 2 teams compleet te krijgen. Gelukkig was Rik bereid om de jongens u22 te ondersteunen en ik hoorde dat hij daar zelf ook een leuke wedstrijd heeft gespeeld. Wij waren dus met 7 man. Zonder Coach Mohammad Ashtar en met Bas Bijsterveld als licht geblesseerde. Bas heeft last van zijn schouder dus is beperkt inzetbaar. Maar als Bas binnen de lijnen stond konden we wel van zijn kracht en inzet genieten. De eerste helft was ook echt genieten van de dingen die we op de training geleerd hebben. De afstandsschoten en de keuzes daarvan waren prima. Justin van Limpt schoot zelfs meer dan alleen 3 x 3 punters binnen en er werd van de kant geroepen; voor z'n vriendin. Die dan maar wekelijks mee moet komen. Zo ook Michael zijn 3tje en Bas. De schoten van Mark vielen ook. Helaas foutenlast voor Mark, dus heeft weinig gespeeld. Assistent coach Ria heeft mooie breaks gezien van mooie pasjes van een zeer krachtige speler Bas, die Daniel en Aaron konden afmaken. Mats zorgde, door enorm lekker fanatiek te verdedigen, dat hij alleen op de break kon gaan wat soms ook eindigde in vrije worpen nemen. Aaron kreeg het best lastig, toen Amsterdam boven op de man ging verdedigen. Aaron had weinig of geen balverlies, maar het spel opzetten werd hem lastig gemaakt, wat ten koste ging van onze aanval. Mooi was het moment dat jullie de aanval tot het einde uitspeelde. Goed dat Bas nog riep speel door die bal. Dat pakte dan ook heel goed uit. Zo willen wij het als trainers zien, eigenlijk elke aanval. Ruststand werd 28-43. Derde kwart verloren we gewoon met 22-19. Doordat Amsterdam vocht voor elke bal en zij waren brutaler. Onze lange mensen vergaten te rebounden. Mooi hoe Bas jullie neerzette met 4 op een rij als press breaker hele veld wat eindigde in een score. Een les van vorig jaar werd opgepakt. Onze schoten onder de basket draaide eruit in derde kwart. In de vierde kwart ging dat weer beter. 15-24 . Helaas dan een slechte derde kwart gespeeld met elkaar. Voor de rest heeft iedereen het prima gedaan. Zo'n derde kwart moeten we tegen een andere tegenstander zien te voorkomen. We moeten ons gaan verbeteren in collectief man to man verdedigen, zodat de tegenstander ook meer moeite zal krijgen om te scoren. 65-85 was de eindstand. 85 is mooi natuurlijk, maar 65 punten tegen is te veel. Scores: Aaron Magadia 19, Mats Bosma 19, Daniƫl Sla 15, Bas Bijsterveld 11 Justin van Limp 11 3x3 punters , Mark Boerse 5 , Michael Resoort 7