maandag 25 april 2016

The Challengers - BC Gaasperdam

Dit was de Laatste wedstrijd van een prachtig seizoen. We speelden de laatste wedstrijd tegen BC Gaasperdam thuis. We waren al ruim verzekert van een tweede plaats, maar wilden deze laatste wedstrijd wel winnend afsluiten. Dat zag er in de eerste helft zeker naar uit dat dat ging gebeuren. Iedereen kwam aan spelen toe in de eerste helft. Dat was ook de bedoeling van deze wedstrijd. Daniël Slaa stal de show. Wilde aan zijn opa en oma vast laten zien wat nou een tip in is. Leuke dingen gezien in de aanval. Deze wedstrijd was het Justin van Limpt die al snel in foutenlast kwam. Speelde daardoor weinig. Bas was aardig aan het buffelen om de lange center van Gaasperdam van score af te houden. Mooie strijd vanaf de bank te zien. De ruststand was 30-24 omdat de tegenstander nog voor rust een driepunter mocht schieten . Na rust was het Gaasperdam die een tandje bijzette in de verdediging. Kwam met een hele veld press. Dat werd nog best lastig, dat omschakelen naar 4 op een rij. Gaasperdam kwam terug in de wedstrijd. In 4 de minuut laatste kwart was het nog maar 50-45 en Bas Bijsterveld kreeg zijn 4 de fout. Gelukkig zat de lange center van de tegenparty inmiddels al met 5 fouten. Gelukkig hadden we ook nog Mats Bosma, die zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten wekelijks laat zien. Gaat vaak voor de steal en de break en scoorde maar liefst 23 punten. In de eindstrijd voor de winst veilig te stellen deed ook Aaron er nog een schepje bovenop, dus kwamen we uiteindelijk niet meer in gevaar. Bas had 17 punten. We hebben een prachtig seizoen gehad en met winst af gesloten. 61-50 Ik ben als coach blij en trots dit team te hebben mogen trainen en coachen. Positieve groep waar je heel prettig mee kan werken. Deze groep is enorm vooruit gegaan. We gaan door met wat we geleerd hebben. Ria Berkhout gaat nu assistent coach worden aankomend jaar van deze groep. Want er is iemand binnen de vereniging die deze groep naar een nog hoger niveau wil en kan brengen en dat is onze Syrische speler van heren 1 Mohammed Ashtar. Ex international van Syrië . Hij heeft aangegeven dit te willen doen, maar dan moet er wel 3 x minimaal getraind worden. Hier heeft de groep mee ingestemd en we gaan kijken wat deze trainingsarbeid gaat opleveren. Tim Hoving kiest voor een niveau lager en Jos Millenaar gaat vanwege zijn studie helaas stoppen. We gaan nog op zoek naar een center en een guard als aanvulling. Dit jaar gaan we nog afsluiten met een teamuitje en 14 mei mixtoernooi en bbq. We kunnen terug kijken op een geweldig mooi en leuk seizoen waar we het allemaal helemaal mee eens waren in onze laatste team bespreking. Hoe mooi is dat!! Een super mooie tweede plaats behaald (6 punten los van de nummer 3)Alkmaar is terecht kampioen geworden. Zij trainden 4 x per week, dat was nou net het enige verschil. Ria.