maandag 15 februari 2016

Challengers U16 - MBCA U16

Afgelopen week getraind op de verdediging. Dat leverde de eerste tegenscore op, pas in de 6de minuut. Helaas was het aanvallend van onze kant niet optimaal, dus konden niet profiteren van een duidelijke voorsprong. 9 - 3 eerste kwart. Tweede kwart begint Mark Broerse sterk in de aanval met Aaron Magadia. Onze lange mannen Bas Bijsterveld en Jos Millenaar hadden beide 2 fouten. Jos maakte daarna, nog na zijn score, volgens onze aanwezige scheidsrechters een fout erachteraan. Dat werd dan zijn derde voor de rust. Beide centers naar de kant gehaald om ze te sparen voor de tweede helft. Na rust kreeg Bas Bijsterveld weer zijn verdedigende inzicht. Heerlijk om hem zo aan het werk te zien. Pakte ballen vanaf de middellijn weg. Iets waar hij voor staat op de middellijn samen met Jos Millenaar. Derde kwart 7de minuut was de stand 31 - 20 en hadden 8 uit 10 vrije worpen gemist. Tel uit je winst als deze een hoger percentage hadden. Daarna ging MBCA scoren met een 3 punter en hun schoten vielen opeens. Kwamen in de wedstrijd terug 39 - 32. Coach Ria heeft geen moment getwijfeld deze pot uit handen te geven. Maar ze hoopt dat haar team de volgende wedstrijden zelf het vertrouwen heeft in het veld en dat ze dat ook gaan uitstralen. We zijn gewoon de betere ploeg en moeten scherp blijven 40 minuten lang. Bas Bijsterveld kreeg zijn 5 de fout met nog 30 seconden, maar dat was geen probleem want de wedstrijd was al gespeeld. De eindstand was uiteindeljk 44 - 36. Ria