maandag 16 november 2015

The Challengers U16 - HBC

Het werd een saaie warming up. De muziekbox kon niet gebruikt worden. De wedstrijd begon tegen het onderste team van onze competitie. Niemand was er bij de sprongbal met zijn koppie bij. Als je niet weet welke kant je op moet spelen is dat wel erg. Tegen welk niveau je ook speelt. HBC scoorde daardoor de helft van de totaal gescoorde punten. Verder zit het verdedigend dus wel redelijk goed in elkaar als de tegenstander maar 4 punten scoort. Na 5 minuten spelen veranderde de tegenstander de verdediging van mtm naar een zone. Daar kwamen we niet echt goed mee uit de verf. Zone aanvallen is lastig en moeten daar de komende weken eens de aandacht aan geven. We zijn nog niet klaar met alle neuzen dezelfde kant op in de mtm aanval , dus komen we niet toe om naar een zone aanval over te stappen. Maar dit moet wel gaan gebeuren. Mats Bosma speelde een zeer goed wedstrijd. Verdedigend was hij heel erg hard aan het werk totdat hij zo moe was dat hij aan de kant werd gehaald om ff bij te mogen komen. Zouden meer moeten doen. Zijn afstandsschoten vielen goed en werd ervan bewust dat als je vrijstaat ook je schot gewoon moet afdrukken. De coach heeft in ieder geval geprobeerd iedereen te laten spelen. Dat is wel gelukt. Had achteraf misschien iets anders de speeltijden moeten verdelen . Maar met 10 wel willende spelers blijft wisselbeleid een lastige taak. Michael Resoort ging spelen met een blessure die eigenlijk nog niet volledig hersteld was, dat geeft aan hoe graag we allemaal willen in dit team. Dit was weer geen motiverende potje basketbal als je met zoveel punten verschil wint. We moeten dit jaar vol maken en kijken wat we in januari 2016 gaan tegen komen. Appeltaart had er zeker ingezeten, maar waarom appeltaart?? Liever vooruit kijken en leren voor de zwaardere wedstrijden die in januari 2016 gaan komen. Eindstand 83-4