maandag 2 november 2015

The Challengers - BC Apollo U16

The Challengers J16- 1 gingen goed van start tegen BC Apollo 16-3 Met de ex-trainer/coach op de tribune moesten we wel een goede start gaan maken. Ff laten zien wat we in korte tijd met elkaar hebben bereikt. Nou dat hebben we gedaan. 180 graden om werd er na afloop gereageerd door de ex-coach. Vooral door die verdediging in het eerste kwart, werd er door ex-coach en best veel toeschouwers genoten van jullie spel. Als jullie zo blijven spelen gaan alle toeschouwers wekelijks terug komen. Onze aanval is een spelletje dat door de 5 mensen in het veld, tot in de puntjes uitgevoerd moet gaan worden. Dat is soms best lastig. En alle mogelijkheden moet je kunnen in passen om tot een scorend resultaat te komen. Maar we zijn nog maar kort bezig, dus dat komt goed. Wat vorige wedstrijd lukte werd nu ff anders. De coach van de tegenparty was namelijk best slim om te switchen op de blocks. Daar wisten we nu ff geen raad mee. Gaan we met elkaar op trainen in verdiepen. Jos Millenaar en Mark Broerse wisten ondanks deze neergezette verdediging door hun goede timing wel te scoren zoals de wedstrijd ervoor ook lukte. Met 20-9 ruststand gingen we na rust de break aandacht geven en werd door Aaron Magadia ingezet. Moet een coach eigenlijk niet hoeven te benadrukken, maar moet elke wedstrijd een gewoonte zijn als eerste optie van de aanval en dat verzuimde we de eerste helft. Herinner mij een mooie streep van een pass over hele veld van Bas Bijsterveld die kwam wel aan maar werd niet goed gevangen. Er waren nog meer onnodige foutjes aanvallend. Dit moeten we gaan oppakken en verbeteren, want tegen echte tegenstanders gaat dit ons zeker opbreken. Net als de omschakeling van aanval naar (hele press) verdediging. Snel klaar staan, wacht ze op!!! Scoren kunnen velen van ons team, Bas heeft zijn aanvallende kwaliteiten vervangen door al zijn energie in de verdediging te gooien. Tot grote vreugde van Coach Ria, omdat we nu zeker van hem weten dat hij dat ook heel goed kan. Het was echt weer een heerlijke wedstrijd. We konden iedereen laten spelen. Tim Hoving kreeg speel minuten en helaas was Michael Resoort geblesseerd. Daniƫl en Justin hadden ieder 13 punten op hun naam en de andere punten waren verdeeld onder de anderen. Eindstand werd : 47-14 Ria